8.8.2019 Trávení hrabošů polních

TISKOVÁ ZPRÁVA DES OP Plzeň
Karel Makoň
Záchranná stanice živočichů Plzeň

8. 8. 2019
 
Tupost a doslova imbecilní jednání některých lidí mě opravdu přivádí k šílenství. Každý den si zakazuji se rozčilovat nad hloupostí hloupých a debilismem debilních. Pravda, odborníci mi tvrdí, že procento debilů v populaci je stále stejné a že s tím vlastně nejde nic dělat, ale proč 5 % debilů svým chováním ovlivňuje a otravuje život těm ostatním, tak tomu fakt nerozumím!
 
Poté co jsem Vám včera odeslal zprávu o tom, jak se skupina čápů bílých dala do pohybu a připravuje se na cestu na zimoviště, včetně toho, že námi sledovaní dravci se už konečně rozlétli z hnízd do krajiny, jsem si dnes ráno v mediích přečetl, že od 5. 8. 2019 smějí zemědělci plošně a ve velkém trávit přemnožené hraboše polní přímo na polích!
 
Nebudu se rozepisovat nad tím, co to pro mnohé druhy volně žijících živočichů, přírodu i nás lidi znamená, ale jedno vím jistě, že v dnešní době nadprodukce teď v tomto čase, je tento krok už naprosto zbytečný, nesmyslný a pro všechny zúčastněné fatální! Nebojím se říci, že je to opět jen populistické gesto, vrchol imbecility, sebedestrukce, co poškodí nás všechny!
 
Pevně věřím, že naši zemědělci jsou natolik normální, že právě oni této nesmyslné výjimky nevyužijí a zůstanou u tradičního boje s polními škůdci bez použití dalšího jedu v krajině! Protože teď to už mohou opravdu ovlivnit a zvrátit už jen oni sami!
 
Jinak petice proti tomuto kroku je sice chvályhodná, ale když ji podepíší hlavně ti, co na své půdě nehospodaří, případně nechávají „hospodařit“ ty, proti kterým petici podepisují včetně těch, kteří nakupují „výhodně“ potraviny v supermarketu ze zahraničí, tak nám to problém asi opravdu nikdy nevyřeší!
 
Jsem rád, že to tady máme všechno zase tak parádně ošéfované a že zase zdravý selský rozum zvítězil nad debilismem neznalých! Jsem rád, že to tady mohu žít s Vámi a že opět naše snaha, práce a úsilí skončí v momentě, kdy se čápi, dravci, sovy nažerou otrávených hrabošů, případně jim budou chybět při dokrmování a vyvádění mláďat! Přesněji, většina z nich totiž na přemnožení hrabošů zareagovala větším počtem mláďat, tak aby nám lidem a hlavně přírodě s tou pohromou pomohla! Teď za dobrotu na žebrotu, jelikož skupinka imbecilů na vedoucí pozici to vyřeší zase po svém - chemií.
 
Jak dlouho si myslíte, že tohle může asi tak fungovat?!


E-mail